Bucataria japoneza

92-yaki-tori

Naturală şi armonioasă, este considerată una din cele mai sănătoase din lume. Conţine puţine calorii, este bogată în proteine şi fier, fără a avea mult colesterol sau diverse grăsimi.

În comparaţie cu alte bucătării se remarcă absenţa aproape totală a condimentelor, abundenţa orezului, a produselor pe bază de soia (miso, tofu), a peştelui, fructelor de mare, algelor şi legumelor.

Este faimoasă pentru mâncărurile sale simple, minunat prezentate, în care nici unul din ingrediente nu eclipsează gustul celorlalte.

Unul din motivele longevităţii japonezilor este regimul lor alimentar armonios, tradiţional. În bucătăria japoneză domneşte principiul sezonier, care constă în selectarea ingredientelor astfel încât acestea să fie consumate în perioade atent alese. Potrivit conceptului shun, fiecare ingredient (peştele, legumele şi fructele) are în decursul anului o perioadă anume, de aproximativ 10 zile, în care calităţile lui nutritive sunt optime.

Clima Japoniei diferă de la o regiune la alta, dar există un element comun… Şi anume orezul, baza a mai tuturor felurilor de mâncare. Clima în Japonia este deosebit de propice cultivării acestei plante pretenţioase. În plus, în Japonia, mai ales în vremurile de demult, aproape că nu se consuma nici un fel de altă carne în afară de peşte. Carnea nu se bucura de o prea mare trecere. De fapt, pentru a caracteriza bucătăria japoneză ajung două cuvinte: ”naturală şi armonioasă”.

Sushi

Sushi

Sushi are o istorie de 1300 de ani. Bucătarul japonez Hanaya Yohei a fost primul care a preparat sushi-ul aşa cum îl cunoaştem astăzi. În principiu, acesta se compune dintr-o felie de peşte pusă pe o mică gălușcă de orez, cu un pic de hrean japonez – wasabi. La preparare se foloseşte peşte de cea mai bună calitate şi oțet special pentru sushi. Bineînţeles se aleg cele mai gustoase părţi ale peştelui.

Vă recomandăm din meniul Restaurantului Sakura:

Mangaliță Teriyaki – felii de mangaliță gătite în stil japonez, cu sos teriyaki;

Yakiniku vită – felii de vită prăjite în stil japonez.

Salmon Cheese Hasami Fry – somon, salată sau busuioc și cașcaval în crustă crocantă cu sos dulce-picant.

Ebi Fry – Creveți în crustă crocantă în stil japonez și sos dulce-picant

Set Sushi Moriawase – include 9 bucăți de sushi asortat și o supă Miso.